Attent Wonen
Image default
Aanbiedingen

Zo scoor jij een paar goede hardloopschoenen

Zo scoor jij een paar goede hardloopschoenen

 

Hardloopschoenen zijn voor een hardloper natuurlijk net zo belangrijk als voor een voetballer, voetbalschoenen. Toch schets het onze verbazing, dat het belang van goede hardloopschoenen nog wel eens wordt onderschat. Vooral wanneer je net begint, is het extra belangrijk dat je direct investeert in goed materiaal. Niet alleen voor je eigen gezondheid, maar ook voor je motivatie. Je kunt je voorstellen, dat wanneer je na twee keer te hebben hardgelopen direct een dikke blaar op je hak hebt, dit er niet voor zorgt dat je nu per definitie direct veel meer zin krijgt. Omdat het uitzoeken van een paar goede hardloopschoenen best nog wel eens uitdagend kan zijn, hebben we een aantal tips voor je.

 

Laat je voeten opmeten

 

Allereerst is het belangrijk dat jij je voeten laat opmeten. Het is namelijk bij hardloopschoenen een ander verhaal qua maat, dan wat je normaalgesproken bent gewend. Je hebt namelijk iets meer ruimte nodig, omdat je voet bij iedere stap een stukje naar voren schuift. Zit je teen dan voor in je schoen, dan zal dit niet heel prettig lopen zijn. Dit is dus het tegenovergestelde van wat er met een sport bh gebeurt. Een sport bh dient namelijk juist een stukje strakker te zitten om extra ondersteuning te kunnen bieden. Zo kun je dus prettig in je sport bh hardlopen, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je last krijgt van vervelende blessures.

 

Ga naar een sportzaak

 

De keuze voor een paar goede hardloopschoenen komt nauwkeuriger dan je zult denken. Wanneer je al een tijdje hardloopt, dan weet je vaak exact wat belangrijk voor je is. Begin je net, dan doe je er goed aan om naar een winkel te gaan, zodat ze je een paar goede schoenen kunnen aanmeten. Hetzelfde geldt overigens ook voor je eerste sport bh. Op de vraag, hoe meet je je bh maat is het antwoord niet zo heel erg ingewikkeld, maar een daarbij passende sport bh vinden, dat is vaak de uitdaging. Zorg er dus voor, dat voor je begint met hardlopen, je een volledig outfit hebt uitgezocht met behulp van een winkelmedewerker, zodat je zeker weet dat het aan alle gestelde eisen voldoet. Het is vaak even een klus, maar je zult merken dat je hier op lange termijn alleen maar plezier van hebt. Vooral naarmate je langere afstanden gaat lopen, zal je merken dat een goede demping aan steeds meer gestelde eisen moet gaan voldoen, aangezien je anders last kunt krijgen.