Attent Wonen
Image default
Aanbiedingen

Wanneer moet u beginnen met de zindelijkheidstraining van uw kitten?

Wanneer moet u beginnen met de zindelijkheidstraining van kittens?

In de eerste weken na de geboorte stimuleren moederkatten hun kittens om te poepen, en zij ruimen ze daarna ook op. Gedurende die tijd hebben kittens geen kattenbak nodig. U kunt beginnen met het trainen van kittens als ze ongeveer 4 weken oud zijn door kittenvriendelijke kattenbakken aan te bieden. Dit valt samen met de tijd dat kittens beginnen met spenen.

Als u een ouder kitten of een volwassen kat adopteert, kunt u met de kattenbaktraining beginnen zodra u ze in huis haalt. U heeft dan wel de juiste benodigdheden nodig om de kattenbak te trainen voordat ze naar hun nieuwe huis komen.

Laat uw kitten kennismaken met de kattenbak

Zodra u uw benodigdheden hebt uitgezocht en de kattenbakplaatsen hebt ingericht, kunt u uw kitten als volgt helpen met zwerfkatten trainen.

Stap 1: Laat uw kitten de plaatsen van de kattenbakken zien en laat uw kitten eraan snuffelen.

Stap 2: Zet uw kitten voorzichtig in de kitten kattenbak. Het kan zijn dat ze instinctief naar de kattenbakvulling gaan grijpen of zelfs de kattenbak gaan gebruiken. Als dat niet het geval is, haal dan uw vingers door de schone kattenbakvulling om de pootactie te demonstreren.

Stap 3: Als uw kitten bij de eerste kennismaking niet in een van de bakken is geweest, probeer uw kitten dan telkens als hij eet, drinkt of wakker wordt uit een dutje in een van de bakken te leggen, totdat hij de bak uit zichzelf begint te gebruiken.

Versterk goede gewoonten in de kattenbak

Wanneer uw kitten de grote kattenbak op de juiste manier gebruikt, beloon hem dan met zijn favoriete traktatie om een positieve associatie met de activiteit te creëren. Om dit te laten werken, moet het lekkers onmiddellijk worden gegeven nadat ze de bak hebben verlaten, zodat ze de activiteit associëren met de beloning. Als uw kitten een fout maakt, straf hem dan NIET en schreeuw niet tegen hem. Ruim de rommel rustig op met een enzymatische reiniger en reageer verder niet.

Houd de kattenbakken schoon

Probeer de kattenbak van uw kitten na elke uitwerpselen schoon te maken. U wilt niet dat uw kitten tijdens het trainingsproces een afkeer van de bak krijgt. Na het scheppen voegt u wat schone kattenbakvulling toe, zodat de kattenbak 2 tot 5 centimeter diep is en uw kitten genoeg ruimte heeft om te graven. Zodra uw kitten ouder is en de kattenbak consequent gebruikt, kunt u de kattenbak dagelijks scheppen in plaats van elke keer dat uw kitten de bak gebruikt.

Leeg regelmatig alle kattenbakvulling in elke bak, maak de bakken schoon en vul ze met schone kattenbakvulling. De meeste niet-schepnesten hebben hun eigen aanbevelingen op het etiket voor hoe vaak ze moeten worden vervangen. Klonterende nesten hoeven slechts om de week of een paar weken volledig te worden vervangen, afhankelijk van het aantal katten dat de bakken gebruikt.

Wat te doen als uw kitten de kattenbak niet wil gebruiken

Als uw kitten het moeilijk heeft met de kattenbak training en buiten de bak plast, probeer dan deze stappen:

1. Evalueer zorgvuldig de opstelling van uw kattenbak. Elk kitten heeft iets andere voorkeuren. Zorg ervoor dat de kattenbakken

  • Gemakkelijk bereikbaar zijn
  • Op rustige plaatsen staan
  • Niet verstopt zijn in een hoek
  • Niet bewaakt worden door andere katten

2. Overweeg de kattenbak of het type kattenbakvulling te veranderen. U kunt een nieuwe bak nemen (overdekt versus onoverdekt of een met lage wanden) en deze in de buurt zetten om te kijken of uw kitten een andere bak prefereert. Of houd dezelfde doos en verander alleen het type kattenbakvulling om te zien of het de doos of de kattenbakvulling is die het probleem veroorzaakt.

3. Schep vaker en vervang alle kattenbakvulling vaker.

4. Overweeg het gebruik van feromoondiffusers in de buurt van de kattenbak om stress te verlichten en uw kitten meer op zijn gemak te stellen in zijn omgeving. Deze verstuivers, wanneer geplaatst in de kamer met de kattenbak, geven kittens het gevoel dat ze hun territorium hebben afgebakend.

5. Breng uw kitten naar uw dierenarts om te controleren op parasieten, urineweginfecties, of andere medische problemen die ongepaste eliminatie kunnen bevorderen. Deze komen zelden voor bij kittens, maar moeten niet over het hoofd worden gezien.

Uw dierenarts kan u ook altijd helpen met het oplossen van problemen met de kattenbak. Bovenal, vergeet niet om geduldig te zijn! Training kost tijd, maar uw kitten zal deze gewoonten met uw liefde, steun en aandacht onder de knie krijgen.