Attent Wonen
Image default
Aanbiedingen

De basis van de verzorging van een Strelitzia nicolai

Als je erover hebt nagedacht om een Strelitzia nicolai toe te voegen aan je verzameling kamerplanten, dan heb je geluk! Deze opvallend mooie plant, die vaak de ‘paradijsvogel’ of ‘kraanvogel bloem’ wordt genoemd vanwege zijn kenmerkende vorm en kleur, is relatief eenvoudig te verzorgen. Hier zijn enkele tips en trucs om ervoor te zorgen dat je Strelitzia nicolai gezond en gelukkig blijft.

 

Locatie maakt uit

Strelitzia nicolais komen oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, dus van nature geven ze de voorkeur aan helder licht (maar geen direct zonlicht). Als je een plek kunt vinden met indirect zonlicht in de buurt van een raam dat veel natuurlijk licht krijgt, zal je plant het geweldig vinden. Te veel direct zonlicht kan schadelijk zijn – de bladeren kunnen verschroeien en uitdrogen. Bovendien, als je in een bijzonder vochtige omgeving woont of voldoende ruimte buiten hebt, kan Strelitzia nicolais ook buiten gedijen bij warme temperaturen als hij rechtstreeks in de grond wordt geplant.

 

Water geven en bemesten

Strelitzia’s hebben niet veel water nodig – je moet ze alleen water geven als de bovenste twee centimeter grond droog is. Te veel water geven kan net zo schadelijk zijn als te veel water geven; te veel water kan wortelrot en andere problemen veroorzaken. Bovendien zal bemesting eens in de twee maanden tijdens de lente en de zomer je plant een extra boost van voedingsstoffen geven die hij nodig heeft om natuurlijk te groeien.

 

Snoeien en verpotten

Strelitzia’s hebben de neiging om na verloop van tijd vrij groot te worden – de gemiddelde grootte is ongeveer 1 meter hoog met een breedte van 2 tot 3 meter – dus snoeien en verpotten is van tijd tot tijd noodzakelijk. Snoeien moet gebeuren in de late winter als de plant slapend is; dit bevordert de nieuwe groei in het voorjaar. Als het tijd is om te verpotten, zorg er dan voor dat de nieuwe pot minstens één maat groter is dan de vorige; dit geeft je plant voldoende ruimte om te groeien zonder dat hij aan zijn wortels vast komt te zitten.

 

https://mypalmshop.nl