Attent Wonen
Image default
Aanbiedingen

De voordelen en overwegingen van off-market vastgoed

Off-market vastgoed, ook wel bekend als stille verkoop of private listings, heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen in de vastgoedwereld. Deze unieke aanpak van vastgoedtransacties biedt zowel verkopers als kopers verschillende voordelen en overwegingen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op off-market vastgoed, wat het is, waarom het aantrekkelijk kan zijn en welke overwegingen ermee gepaard gaan.

Wat is off-market vastgoed?

Off-market vastgoed verwijst naar onroerend goed dat te koop is, maar niet publiekelijk wordt geadverteerd of genoteerd op gebruikelijke vastgoedmarktplaatsen, zoals makelaarswebsites of vastgoedadvertenties in kranten. In plaats daarvan wordt het discreet aangeboden aan een beperkte groep potentiële kopers. Dit kunnen individuele investeerders, vastgoedmakelaars of andere professionals binnen de vastgoedsector zijn. Ook zijn er bedrijven die middels dit netwerk huizen verkopen aan particulieren zoals kode. Kode biedt namelijk vastgoed aan dat elders niet te vinden is. Doormiddel van hun netwerk krijg je toegang tot vastgoed dat niet publiekelijk wordt verkocht.

De voordelen voor verkopers

 • Privacy: Een van de belangrijkste voordelen voor verkopers is privacy. Off-market vastgoedtransacties bieden de mogelijkheid om hun eigendom te verkopen zonder dat het publiek en de buren op de hoogte zijn. Dit kan vooral aantrekkelijk zijn voor beroemdheden, zakenmensen of iedereen die discreet wil blijven.
 • Selectie van kopers: Verkopers hebben meer controle over wie hun eigendom te zien krijgt en wie er uiteindelijk koopt. Dit kan helpen bij het vinden van kopers die de juiste financiële middelen en intenties hebben.
 • Snellere verkoop: Off-market vastgoed kan sneller worden verkocht dan wanneer het op de open markt wordt genoteerd. Er is minder tijd nodig voor openbare bezichtigingen en biedingen, wat tot een vlottere transactie kan leiden.
 • Geen publieke druk: Verkopers worden vaak geconfronteerd met de druk van onderhandelingen en biedingen op de open markt. Met off-market vastgoed kunnen ze in een meer ontspannen omgeving onderhandelen.
 • Exclusieve kansen: Off-market vastgoed biedt kopers toegang tot exclusieve kansen die mogelijk niet beschikbaar zijn op de open markt. Dit kan resulteren in de aankoop van unieke eigendommen.
 • Minder concurrentie: Omdat off-market eigendommen niet breed worden geadverteerd, is er meestal minder concurrentie van andere kopers. Dit kan leiden tot een lagere aankoopprijs of gunstigere voorwaarden.
 • Privacy en rust: Kopers kunnen eigendommen in alle rust en privacy bekijken zonder de druk van andere geïnteresseerde partijen. Dit biedt de mogelijkheid om de woning grondig te evalueren voordat er een bod wordt uitgebracht.

De voordelen voor kopers

 

Overwegingen bij off-market vastgoed

Hoewel off-market vastgoed aantrekkelijk kan zijn, zijn er enkele belangrijke overwegingen waarmee zowel verkopers als kopers rekening moeten houden:

 • Prijsbepaling: Het vaststellen van de juiste prijs voor off-market vastgoed kan uitdagend zijn omdat er vaak minder vergelijkbare eigendommen beschikbaar zijn voor referentie. Het is essentieel om een eerlijke marktwaarde te bepalen.
 • Professioneel advies: Het betrekken van een ervaren vastgoedmakelaar of adviseur kan cruciaal zijn bij off-market transacties. Zij kunnen helpen bij het vaststellen van de juiste prijs, onderhandelingen voeren namens de verkoper of koper, en juridische en financiële aspecten beheren.
 • Beperkte zichtbaarheid: Omdat off-market vastgoed niet openbaar wordt geadverteerd, kunnen kopers beperkte keuzes hebben en misschien niet precies vinden wat ze zoeken.
 • Voorbereiding: Voor verkopers vereist off-market vastgoed vaak een grondige voorbereiding, zoals het opruimen van het pand en het uitvoeren van eventuele nodige reparaties of renovaties voordat het wordt aangeboden.
https://www.kodere.nl/